<body>

| erti kasih sayang |
Friday, December 23, 2011 | 8:55 PM | 0 comments
holaaa, and selamat petang semua kepada blogger.
dah lama aku tak melawan blog sesawang nie. okey fistly aku nak cakap
KORANG SEHAT?
DAH MAKAN?
DAH MANDI?
and sewaktu dengan nyer okey.

erti kasih sayang.
act kita kena bersyukur kerana ada orang sayang kita lagi, dan kita kena hargai
orang yang sayang dekat kita, kadang kadang orang mencarik kasih
sayang dekat seseorang terutama dalam sesebuah pasangan right.
cinta dan kasih sayang manusia hanyalah setitis jika dibandingkan dengan
selautan cinta dan kasih sayang Allah.
pernah kah kita berfikir kasih sayang yang kita berikan apakah ukuruan yang boleh
kita bandingkan . tidak bukan.
pernahkah kita terfikir adakah kita sudah berikan kasih sayang yang sama
apa yang telah kita terima.
pernahkah kita terfikir, bahawa kasih sayang adalah tindakkan dua pihak 
yang memberi jugak mahu menjadi penerima.
apabila sudah sekian lama dikasihi , pernahkah kita terfikir, sudahkah cukup kita
memberi apa yang telah diterima.

besar ertinya apabila ciuman diberi tanpa diminta
besar ertinya ucapan kasih sayang diucapkan bagai lama tidak berjumpa
besar ertinya gengaman tangan tanpa dilupa

sudahkah anda melakukan nya kepada insan yang tersayang?

fikir sejenak,insan yang kita sayang,entak esok entah lusa, entah hari ini,
boleh pergi buat selama lama nya.
jangan jadi penyesalan.


Older Post