<body>

| erti kasih sayang |
Friday, December 23, 2011 | 8:55 PM | 0 comments
holaaa, and selamat petang semua kepada blogger.
dah lama aku tak melawan blog sesawang nie. okey fistly aku nak cakap
KORANG SEHAT?
DAH MAKAN?
DAH MANDI?
and sewaktu dengan nyer okey.

erti kasih sayang.
act kita kena bersyukur kerana ada orang sayang kita lagi, dan kita kena hargai
orang yang sayang dekat kita, kadang kadang orang mencarik kasih
sayang dekat seseorang terutama dalam sesebuah pasangan right.
cinta dan kasih sayang manusia hanyalah setitis jika dibandingkan dengan
selautan cinta dan kasih sayang Allah.
pernah kah kita berfikir kasih sayang yang kita berikan apakah ukuruan yang boleh
kita bandingkan . tidak bukan.
pernahkah kita terfikir adakah kita sudah berikan kasih sayang yang sama
apa yang telah kita terima.
pernahkah kita terfikir, bahawa kasih sayang adalah tindakkan dua pihak 
yang memberi jugak mahu menjadi penerima.
apabila sudah sekian lama dikasihi , pernahkah kita terfikir, sudahkah cukup kita
memberi apa yang telah diterima.

besar ertinya apabila ciuman diberi tanpa diminta
besar ertinya ucapan kasih sayang diucapkan bagai lama tidak berjumpa
besar ertinya gengaman tangan tanpa dilupa

sudahkah anda melakukan nya kepada insan yang tersayang?

fikir sejenak,insan yang kita sayang,entak esok entah lusa, entah hari ini,
boleh pergi buat selama lama nya.
jangan jadi penyesalan.

| engkau lah madu kau lah racun, pengubat rindu |
Saturday, December 3, 2011 | 5:08 AM | 0 comments
*assalammualaikum*
fistly aku nak cakap terimakasih kepada semua yang wish birthday aku
okey,sebelum hari birthdya aku, aku ada buat tournement 
haha(bagaibagaikan)
orang yang pertama wish birthday aku:
1) farid talib
2) farhan paan(4kali wish aku)
3)my mother
4)razlan alan
5)eyraa hudson

okey sampai situ jer yang aku ingat.

#CUTI SEKOLAH!!!
omg, time nie lah nak rindu dekat kawan2 semua,
dekat sekolah tak pulak, tapi bak kata perpatah
kalau kita sentiasa rindu dekat kawan kita, itu makna nyer ada sifat
kekawanan yang kuat(buat perpatah sendiri)
haha

*engkau lah madu kau lah racun*
aduh nie nak buat aku nages nie, rindu dkeat kawan kawan semua,
bila lah agak2 nyer boleh dapat berkumpul macam dulu kan.
hanya Allah jelah yang tahu.
then tahun depan ramai yang nak pindah. hrmm :'(
tak sagka kan pejam celik pejam celik dah bulan 12, aduh wahai roda dunia
cepat nyer kau putar dunia ini(okeyitusemuakuasaAllah)
so kita hamba Allah tak boleh nak buat apalah kan, hanya mampu berdoa
okey -_-"

KAWAN KAWAN aku, aku mohon dan aku sanggup mulutut weh,
jangan lupa walau sedetik, seminit, sejam pon apa itu erti sahabat okey, kalau
nak buat apa2 fikir kawan yang sentiasa risau dkeat diri korang tuh.
dekat dunia nie, berbagai, pelbagai kawan yang ada boleh kita jumpa betul tak,
ada yang tak sanggup hilang, ada yang sentiasa bersama, ada yang anggap macam 
adik beradik, ada yang tikam belakang, ada yang talam dua muka, ada yang 
sering bergaduh antara satu sama lain. please and please hilang kan semua sifat hasrat
dengki korang itu okey.

jangan kita hilang sahabat macam tuh jer.
anggap lah mereka sebagai ratu hati korang, anggap lah mereka sebagai
"MADU DAN RACUN"
untuk korang.
.

kawan saya rindu nak lepak dengan anda semua :(
kawan saya rindu nak keluar dengan anda semua :(
kawan saya rindu nak main cubit cubit dengan anda semua :(
kawan saya rindu nak menganjing awak awak semua :(
kawan saya rindu nak belanja awak air and makan semua :(
kawan saya rindu nak bergaduh mulut dengan awak semua :(
kawan saya rindu nak balik sekolah dengan awak semua :(
kawan saya tak mampu nak bagi kebahagian yang mencukupi kat awak semua :(
kawan saya mintak maaf jika saya berlebih2 dengan awak, sebab saya
nak lihat awak happy :(
kawan saya tak mintak maaf sebab saya tak belikan awak air bila awak
kepenatan bila berjalan dengan saya :(
kawan saya mintak maaf sebab saya tak belikan awak hadih bila tiba
birthday awak :(

"awak awak saya nak awak tahu yang saya sangat sayang kan kawan kawan saya,
tolong jangan putus kan tali persahabatan kita okey"

hanisatikah, azmeeradiana,najihahelyanaa, ayang(faten amira), nurulsyuhadah, dianashazleen,
heyma,kameliasyuhada,syafinazmarcello,fatenamira,hidayahmanap,mayasarry,
briannasterra,mieraponey,elyzazaza,nessashakey,nanasmith,nuratikahyusri,nuraddelin,
syajihahsyukri,nursyahirah(v.b),hanacandysweet,sarahunny,nurulaimanmohdpuad,
fatensyahira,najihahapple's,tengkuputeri,eyraahudson,rynnhella,ierafuad,farahmokhtar,
noharanovella, fatninaqila,fazirarozlan,naniehananiaa,nurshafira,yayamosnta,shahhirashiroot,
cikhajar,exettesamsudin,zetyrobinson,razlanalan,zackzuandy,farhanpaan,amirulsyafiq,
zarifklose,amarafiq,arashabey,zaimafiq,arifsykes,imranemir,ejalbear,shafiqjohson,
hadijad,muhammadirfan,mohdridzuan,syazwanizzat,lanjackson,mamatmat,shahirsalim,
areifrifz,ridwanrahezam,aidilsyazwan,ikmalalif,roymirul,shafizul,kamaladli,acapsam.

okey kepada kawan kawan saya yang t\saya lupa nak letak, mintak maaf banyak2 okey.
tapi saya sayang korang semua.
plan nak letak gambar, tapi banyak sangat lah, nak uplouds pon lembab giler.
jadi saya harap korang jaga kesihatan baik2 yer,
jaga jantung hati masing2, jangan biar dilepas kat tangan orang lain k.
 ikhlas dari saya muhamad amirul bin awaludin. 



| birthday SI budak patong nie |
Friday, November 11, 2011 | 8:12 AM | 0 comments
okey, malam nie dah dua kali updates termasuk entry ini...
okey semua tengok jam masing.
mari kita kira sama2 okey.
10,9,8,7,6,5,4,3,2,1.
BOM BOM BOM.!!!

hapy birthday to you,
hapy birthday to you,
hapy birthday to MAYA SARRY..
hapy birthday to you..

*hapy birthday kawan*

aku harap kau hapy okey.
jangan sedih sedih sebab aku tak suka, kau sedih muka kau tak comel.
harap kau dapat mulakan hidup yang baru.
dan apa yang penting jangan lupa aku okey.
kau lupa aku, spana, kayu hoki dan bom dah tersedia di keliling kau..
kau nak yang mana satu pilih jer, aku bagi free dekat kau weh..

apa yang penting, aku nak kau tahu yang aku sayang kau kawan.
and sorry maya, aku tak kaya nak bagi kau bunga,
aku tak kaya nak bagi teddy bear,
aku tak kaya nak belanja kau apa2,
aku tak kaya nak belikan kau kek.
tapi apa yang aku tulis malam ini adalah ikhlas dari aku.
heee. aku harap kau suka weh..



jeng jeng jeng!!!!
hee -.-"
| si budak kecik di gelar PONEY PONEY |
| 7:42 AM | 0 comments
HOLAAA
HOLAA
HOLAAA..!!!!
okey soryy sebab dah lama aku tak updates, sebab aku busy dengan
traning volleyball aku so tak ada masa aku nak updates..

topic kita malam nie adalah, someone yang telah gerak kan hati aku nak updates pasal
si budak kecik comel loteyy nie, geram bila tengok gambar sebab terlalu comel.
haha..
aku tak kesah orang nak kata apa bila baca blog aku.
nie blog aku sukati akulah...

okey firtsly,
aku kenal dia dekat halaman sesawang FACEBOOK.
aku selalu panggel dia MAKNYERR. panggilan manja.
dia nie kadang sengal jugak, dia punya lawak tuh kalah aku kowt, hee -_-"

but tunggu masa jer nak jumpa budak comel.
tengok lah saya jumpa awak saya luku kepala sampai benjol(kidding)
agak2 bila kita boleh jumpa ekk..
?????
tuh lah jadi persoalan nyer sampai sekarang ...

apa2 pown, saya dah anggap awak sebagai kawa,
so sayang kawan saya, jadi saya sayang awak jugak k..
oiiyy budak kecik hang lupa ceq tengok lah, kerusi roda tuh melekat dekat dekat
muka hang noh. haah.

tak mau cakap banyak, tak mau bersastera sangat dekat sini.
aku dah rompak beberapa gambar dia so aku jual dekat blog aku nie...









okey nie lah dia si kecik , si pendek, si comel.


| YAYA MONSTA |
Wednesday, October 19, 2011 | 6:30 AM | 0 comments
okey dah lama tak update laman sesawang blog aku nie.
sorry kawan, sebab tak ada masa lah nak updates.
okey tak mau panjang berbicara, aku nak story pasal
seseorang. hee -.-...

yaya mosnta.
act aku belum lagi selidik nama penuh gadis ini.
tapi suatu hari aku akan selidik dengan mendalam lagi okey, haha.
dia nie dah buat aku jatuh hati dkeat dia, dia telah petik bunga2 yang
ada dalam jantung aku nie, bhaha. *ayat sastera gila.
btw memang dia nie lawa kegilaan orang.
pakai tudung lagi lawa and comel.

yang penting saya akan tunai kan janji2 saya terhadap awak yaya.
saya akan bersama awak bila awak dalam kesusahan okey.
and jangan risau saya akan cuba belajar sama tempat dengan awak.
and saya harap awak tak akan lupakan saya okey.

tak mau cakap banyak.
saya nak tunjuk kan gambar si merparti putih aku nie, hee...
sorry sayang saya rompak gambar awak, sebab gambar awak
lawa sangat.



taraaaa, hee...
awak macam princes lah yaya...



okey gambar nie yang paling saya sayang, sebab
awak nampak macam SUNSHINE...
hee :)




 and the last.
this is for you
my SUNSHINE
(YAYA MOSNTA)




taraaaaaa!!!!!
bhahaha, biasa2 jer nie awok, tak cantik pown, hee -_-"
| kau terasa |
Thursday, September 29, 2011 | 7:28 AM | 0 comments
hai semua blogger, harap2 semua sihat okey..
i want story the someone lah .
i do not know whether he is minded to think like boys
mature young . apa boleh aku kata kan bila ada orang sebegini rupa, bhaha..

act lah, aku kesian tengok kau lah, apa yang ada dalam fikiran kau tuh
semua nyer tidak masok akal,. :p
sorry, saya tidak kesah apa yang anda nak kata okey.
sebab saya tahu apa yang saya buat, so anda tidak ada hak nak menilai
saya okey, tolong jangan jadi bodoh.

bila orang kata anda B***h  anda tahu nak marah.
so jangan jaga peragai anda, jangan menonjol kan kebodohan anda itu depan orang 
ramai okey. saya tahu saya tak sebagus anda, tapi please saya tidak
sebodoh nak mengaib kan orang tanpa sebab yang tak masok akal.

so fikir lah apa yang anda buat itu.
jangan suka pendam, so saya harap anda dapat luah kan depan2 okey
jangan jadi pengecut.

| bersama si comel |
Sunday, September 25, 2011 | 12:51 AM | 2 comments
okey. smkom semua.
wahhh rasa janggal jugak kan, sebab dah lama tak updates blog nie.
tnegok dah ada swang2, habuk dekat blog aku nie. bhaha...
btw mirul dah ade nama baru blog nie. hee.. special kowt, mirul dapat ilham dari sebuah 
cerita, nak tahu, secret sudah,hee-_-"
"MY SUNSHINE"
wahh sedap tak nama tuh? sedap kan,*perasan*
okey thanks for  ayang sebab tolong edit header and background
mirul, hee. 
so baru semangat right bila nak update nak baca, ashik yang lama jer.
tengok lagu pown semakin rancak, LAGU RAYA NOH!!!
bhahaha..

act semalam baru lepas hang dgan bestie mirul nie.
teman dia shoping, then lepas tension, dengar masalah dia.
terharu gila kowt bila dengar dia cerita, hee. :*(

okey lah malas nak cerita panjang, kita layan gambar di bawak okey..

this is maya sarry zakaria.



okey i hope you all enjoy my entry okey.
 

Older Post